NOTÍCIES

21 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE LA SÍNDROME DE DOWN

20 de març de 2018

PERSONES AMB FUTUR

 

Organitzat per l'associació ANDI DOWN SABADELL i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell


ANDI DOWN SABADELL commemora el Dia Mundial de la síndrome de Down amb diverses activitats


ANDI DOWN SABADELL, en motiu del Dia mundial de la síndrome de Down organitza diferents activitats per tal de commemorar aquest dia.

 

Les persones amb la síndrome de Down tenen 3 cromosomes 21, i per aquest motiu, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va designar el desembre de 2011, el 21 de març com el Dia Mundial de la Síndrome de Down.

 

Amb aquesta celebració, es vol augmentar la consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel·lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats. També vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

 

Tot i que la societat ha evolucionat molt, encara cal reivindicar la seva total inclusió a la societat: escola inclusiva, lleure i oci ordinari, treball i vida independent, en funció sempre,  de les possibilitats de cada persona.

 

És per aquesta raó que des d'Andi seguim reivindicant els drets de la persones amb la Síndrome de Down, així com els de totes les persones amb Discapacitat Intel·lectual, i aquest dia aprofitarem per fer-ne difusió a partir de diferents activitats obertes a tothom.

 

 

Activitats

 

Dia 21 de març, de 10 a 13 h.

Parada informativa davant de la nostra seu, gestionada pels propis joves, on podreu aconseguir punts de llibres gratuïts i altres materials en  l'àmbit de la  discapacitat intel·lectual.

 

Dia 22 de març, 17.30 h.

Cine fòrum i debat: Persones amb Futur, a l'auditori del Vapor Badia, Conduit pel grup d'autogestors "CARAI" d'Andi.

 

Visionarem fragments de la pel·lícula "Aprendiendo a vivir". Els propis joves proposaran debats, en funció dels interessos del públic, sobre:

 

-        La sobreprotecció de les famílies;

-        El dret a la vida independent;

-        El dret a una vida afectiva i sexual plena;

-        Altres temes que puguin sorgir durant el debat.

 

S'obsequiarà a tots els assistents amb un llibre elaborat amb la participació de persones amb la síndrome de Down.

21 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE LA SÍNDROME DE DOWN