NOTÍCIES

EL RACÓ DE VÀLUA: UN NADAL AMB ATENDIS

11 de desembre de 2017
La Fundació Atendis és una entitat sense ànim de lucre que des de fa 54 anys vetlla per cobrir les necessitats assistencials, socials, familiars i laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Tot decorant el centres

L'entitat treballa dia rere dia per a millorar la qualitat de vida del col·lectiu i, la realització d'activitats que fomentin la participació, la socialització i la normalització formin part inequívoca de la seva identitat.

Així, arribat el mes de desembre, les Festes de Nadal són l'eccusa per involucrar les famílies, persones usuàries i professionals amb una mateixa finalitat: viure i gaudir el Nadal.

L'activitat, que normalment ja és frenètica, s'incrementa notablement per fer que aquestes dates esdevinguin màgiques per a totes les persones usuàries d'Atendis.

La decoració nadalenca és una activitat que comença molt abans amb la recollida de material i programació necessària a fi de garanrtir que les persones usuàries participin activament en la seva creació, ensemblatge i muntatge, adaptant cada acció a les capacitats individuals de cadascuna d'elles.

Així, tothom s'encoratja per guarnir tots els racons dels centres. Decoracions més clàssiques o més atrevides que fan que el Nadal es visqui d'una forma molt especial.

Festes amb famílies, Reis i activitats màgiques

Una vegada els centres ja estan decorats, ens agrada compartir-ho amb les families. Cadascun dels centres organitza una Jornada de Portes Obertes / Festes de Nadal que serveixen per acostar la quotidianitat de tots els familiars en unes dates tan senyalades.

Una programació excepcional que arriba a tots els àmbits: restauració, sortides, activitats, tallers... Cuiners i cuineres posen tots els sentits perquè els menús especials de Nadal, Reis i Cap d'Any siguin un èxit.

Les sortides, les activitats i la vida diària giren al voltant del Nadal i de les seves tradicions: visita a la Fira de Santa Llúcia, el Caga-Tió, els Reis Mags d'Orient...

Posem en valor la participació anual del centre Bauma al concurs local de pessebres que organitza l'Agrupació Pessebristes de Sabadell i la col·laboració de Associació de Veïns de Torre-Romeu qui fa possible que les persones usuàries que resideixen a La Carena puguin gaudir de la cavalcada de Reis, adaptant el seu recorregut a les nostres necessitats.

Més que una panera

I com no pot ser d'una altra manera, la ja tradicional gran panera que des de fa sis anys és la iniciativa solidària que promou la col·laboració entre l'entitat, les empreses i comerços de Sabadell i les institucions locals.
I no només aixo sinó que també fomenta la col·laboració entre totes les persones que formen part d'Atendis, que participen aportant productes gastronomics típics de Nadal.

Enguany, 92 empreses / comerços han ajudat desinteressadament a omplir una magnífica panera que s'exposa des de fa tres anys a l'aparador del comerç Xeviot.

El proper 28 de desembre es realitzarà el sorteig i s'espera aconseguir vendre les 10.000 participacions disponibles. Més informació a Més que una panera.

Foto portada: Persones usuàries del centre l'Aplec amb el pessebre 2017.
EL RACÓ DE VÀLUA: UN NADAL AMB ATENDIS