NOTÍCIES

NOTA DE PREMSA D'ÊTHOS

26 d'octubre de 2017

 

L'Associació Êthos realitza la seva sortida trimestral de Prevenció en zones d'oci nocturn de Sabadell.

Aquest dissabte 21 d'octubre, l'Associació Êthos de Sabadell va realitzar la seva sortida trimestral de prevenció de les malalties de transmissió sexual VIH/SIDA i embarassos no desitjats, dirigit a la població jove de Sabadell.


Aquest cop però, es va voler oferir una mirada de perspectiva de gènere per tal de contribuir a l'empoderament de les noies sobre la seva vida.


Alguns estudis realitzats entre el col·lectiu de joves, revelen que les noies fan un menor ús del preservatiu que els nois, factor que contribueix a una major vulnerabilitat en les seves relacions sexuals.


Êthos demostra dia a dia en totes les nostres actuacions, una gran preocupació per la correcta aplicació de la perspectiva de gènere, i és per això, que en aquesta ocasió, es va voler orientar la sortida a dones joves per tal d'introduir-les en la responsabilitat sobre la seva salut, de manera directa i didàctica per tal de conscienciar-les sobre la importància de l'ús del preservatiu femení, en les seves relacions i/o exigir l'ús del masculí a les seves parelles sexuals.


Per això un grup de 7 voluntaris/es format majoritàriament per dones, per tal de poder accedir més fàcilment a les noies, van desenvolupar la tasca als voltants de la zona hermètica de Sabadell on es concentra l'espai d'oci nocturn de la ciutat.
Es van repartir un total de 1800 preservatius dels quals 500 eren preservatius femenins , i la resta masculins.


Val a remarcar el gran interès i curiositat de les noies en relació al preservatiu femení.
NOTA DE PREMSA D'ÊTHOS