ENTITATS

ATENDIS

Fundacio Privada Atendis

Data de fundació: 1963

Descripció, Objectius i col.lectiu que atén

Entitat sense ànim de lucre que desenvolupa la seva acció al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies, i dins l'àmbit territorial de la Comarca del Vallès Occidental.

Dades de Contacte

Productes i serveis

Servei d’Integració Laboral
Servei d’Integració Laboral
Centre SIL Taina que atén a persones amb discapacitat intel·lectual que fan una demanda d'ocupació. Les seves tasques principals són: formació, prospecció d'empreses per gestionar període de pràctiques, inserció, ajustament i seguiment del lloc de treball i una via de socialització i recolzament.

 

Informació i contacte Taina: taina@atendis.cat / 93 717 17 18

Programes i activitats

  • Programa assistencial:

- Atenció psicològica-emocional.
- Exploració psicopatològica i mèdica amb tractament i seguiment continuat per especialista en psiquiatria i metge generalista.
- Atenció d'infermeria per a l'educació sanitària.
- Servei de fisioteràpia.

- Suport i atenció a les famílies.

- Acolliment Residencial: Centre Bauma (60 places), Centre Casal Can Rull (41 places) i Centre Aral (30 places) i Llar-Residència Jacquard (14 places). 

 - Atenció Diürna: Centre L'Aplec (36 places).

  • Programa d'activitats:

Teràpia aquàtica, aula d'estimulació sensorial, activitats esportives, teràpia assistida amb animals canins, manualitats, colònies, teatre, activitats d'estiu, aula d'informàtica, cinema, musicoteràpia, taller de reciclatge, recollida selectiva de taps, etcètera.

 

  • Iniciatives
- Més que una panera: iniciativa solidària per captar recursos, a repartir entre els centres de l'entitat per a realitzar activitats i/o comprar equipament. Una panera omplerta desinteressadament cada any per comerços i empreses, i treballadors i familiars d'Atendis, que inclou gran quantitat de productes, regals i vals-regals i que es sorteja entre les persones que compren butlletes.
- Atendis Gresca: cursa/caminada solidària, rifa simpàtica "Gran Cagada" i Espectacle. Un acte festiu anual que es duu a terme al Parc Catalunya i on hi participen usuaris dels centres, familiars, amics i ciutadans de Sabadell i rodalies. Forma de captar recursos que es destinen a un projecte concret de l'entitat.

- Taps x Atendis: recollida de taps de plàstic per a fomentar el reciclatge del plàstic, fomentar la integració social de les persones usuàries del centre Aral, difondre la tasca de l'entitat i recaptar fons per a realitzar un major nombre d'activitats.
Actualment disposen de més de 20 punts de recollida incloent-hi les biblioteques de la ciutat de Sabadell, els 4 complexos municipals per a la gent gran de la ciutat, 8 oficines del BBVA, 3 establiments comercials i els centres de l'entitat.